Skip to Content

Enzýmy

Obrázok škvrny

Zaujímavosti

Enzýmy sú biologické čistiace látky, ktoré pôsobia konkrétne na určité druhy škvŕn. Existujú rôzne druhy enzýmov a každý z nich sa zameriava na odstraňovanie určitých druhov škvŕn a nečistôt (tuk, škrob, bielkoviny...). Každý enzým obsiahnutý v receptúrach značky Persil funguje ako katalyzátor a počas pracieho cyklu sa aktivuje viac než raz, aby úplne odstránil všetky čiastočky nečistôt. A to aj pri nízkych teplotách. Enzýmy musia byť uvedené na obale v súlade s nariadením EÚ o detergentoch, a to bez ohľadu na ich koncentráciu.


Zaujímavosti

Viac o enzýmoch Persil

Hlavné enzýmy používané v receptúrach značky Persil sú proteázy, amylázy a celulázy:

Proteázy

Odstraňujú nečistoty na báze bielkovín, ako sú vajce, krv a mlieko

Amylázy

Odstraňujú škvrny na báze cukru a škrobu, ako sú cestoviny, zemiaky, ryža a obilniny

Celulázy

Vyhladzujú textílie, ošetrujú farby, zachovávajú belosť a pôsobia proti vzniku hrčiek

Ako používame enzýmy?

Značka Persil neúnavne vyvíja najmodernejšie enzýmy, ktoré sú prispôsobené meniacim sa zvykom v spoločnosti a účinne odstraňujú aj najnovšie typy škvŕn. Enzýmy aktívne za studena navyše pomáhajú odstraňovať škvrny už pri nízkych teplotách prania, napríklad pri 20 alebo 30 °C.


Ako používame enzýmy?

Nájdite dokonalý výrobok pre vaše potreby

  • náš prací prostriedok vhodný pre alergikov tou správnou voľbou pre vašu bielizeň!

    Citlivá pokožka

    Gél Persil Sensitive -bol vyvinutý pre ľudí s citlivou pokožkou. Receptúry tohto výrobku , ktoré sú mimoriadne znášanlivé s pokožkou, obsahujú špeciálne vyvinuté vonné látky vhodné pre alergikov a neobsahujú žiadne farbivá.

  • Hygienicky čistá bielizeň

    Hygienická čistota

    Po celé generácie s nadšením inovujeme pre dokonalosť vašej bielizne. Čistá bielizeň prispieva k zdravému prostrediu pre vás a vašu rodinu. Výrobky Persil s technológiou Deep Clean vám zaručia hygienicky čistú bielizeň, ktorú chcete dosiahnuť.