Povrchovo aktívne látky

obrázok škvrny

Zaujímavosti

Povrchovo aktívne látky sú hlavnými zložkami väčšiny pracích a čistiacich prostriedkov. Odstraňujú z odevov škvrny a nečistoty a zabezpečujú, aby sa odstránili spolu s vodou na pranie.


Zaujímavosti

Viac o povrchovo aktívnych látkach Persil

Vo výrobkoch značky Persil sa používajú dve skupiny povrchovo aktívnych látok:

Aniónové povrchovo aktívne látky

Účinné pri čistení mastných škvŕn a pri znečistení olejom a blatom

Neiónové povrchovo aktívne látky

Vynikajúce pri odstraňovaní najodolnejšej mastnoty

Ako používame povrchovo aktívne látky?  

Pre žiarivú čistotu, ktorá vydrží: Persil používa povrchovo aktívne látky na zabezpečenie tých najlepších výsledkov prania, aké očakávate od pracieho prostriedku, ktorému dôverujete. Všetky naše povrchovo aktívne látky sú úplne biologicky rozložiteľné.

Povrchovo aktívne látky môžu byť na báze ropy alebo prírodného pôvodu (napr. olej z palmových jadier). Ak je ako základ použitý olej z palmových jadier, spoločnosť Henkel v rámci svojej stratégie udržateľnosti uisťuje, že do roku 2025 bude 100% tohto oleja pochádzať z udržateľných pestovaných (tu by viac sedelo: udržateľne pestovaných) zdrojov v súlade s modelom RSPO´S Mass Balance. Od roku 2020 pochádza až 90% tohto oleja práve z certifikovaného udržateľného pestovania.


Ako používame povrchovo aktívne látky?

Nájdite dokonalý výrobok pre vaše potreby

  • náš prací prostriedok vhodný pre alergikov tou správnou voľbou pre vašu bielizeň!

    Citlivá pokožka

    Gél Persil Sensitive -bol vyvinutý pre ľudí s citlivou pokožkou. Receptúry tohto výrobku , ktoré sú mimoriadne znášanlivé s pokožkou, obsahujú špeciálne vyvinuté vonné látky vhodné pre alergikov a neobsahujú žiadne farbivá.

  • Hygienicky čistá bielizeň

    Hygienická čistota

    Po celé generácie s nadšením inovujeme pre dokonalosť vašej bielizne. Čistá bielizeň prispieva k zdravému prostrediu pre vás a vašu rodinu. Výrobky Persil s technológiou Deep Clean vám zaručia hygienicky čistú bielizeň, ktorú chcete dosiahnuť.