Skip to Content

Perte pri nízkych teplotách, tým znížite svoj podiel na zmene klímy

V priebehu rokov sme neustále zlepšovali receptúry značky Persil, aby sme zaistili špičkovú účinnosť prania už pri nízkych teplotách.

S našou receptúrou na studené pranie môžete svoje oblečenie prať pri nižšej teplote a mať ho vždy čerstvo opraté a zároveň ušetriť na poplatkoch za elektrinu až 60 eur ročne.. Ak budete prať na 30°, môžete navyše znížiť vplyv svojej práčky na zmenu klímy až o 50 %.

Naplňte svoju práčku čo najviac a ušetrite na poplatkoch za elektrinu

Ak práčku naplníte čo najviac, pomáha to nielen šetriť vodou, ale aj usporiť na účtoch za elektrinu.

Ak si budete pranie plánovať a budete triediť oblečenie podľa miery znečistenia, môžete predchádzať praniu s poloprázdnym bubnom, šetriť tak pracím prostriedkom a zároveň ušetriť až 70 % ročných poplatkov za elektrinu.

Vyzúšajte kalkulačku uhlíkovej stopy vyvinutej spoločnosťou Henkel a nemeckým inštitútom Wuppertal Institute.

Vypočítajte si svoju ekologickú stopu

Venujte niekoľko minút kalkulačke vyvinutej spoločnosťou Henkel a nemeckým inštitútom Wuppertal Institute a dozviete sa, ako vaše osobné rozhodnutia ovplyvňujú vašu uhlíkovú stopu. Pomocou tejto kalkulačky môžete rýchlo zistiť svoju ekologickú stopu.

Aby bola naša planéta čistejšia

  • Naše certifikáty

    Naše certifikáty

    Henkel je priekopníkom vo vývoji ekologických pracích prostriedkov a ako prvá spoločnosť podpísala v roku 2005 „Chartu A.I.S.E. pre udržateľné umývanie a čistenie“. Spoločnosti, ktoré sa pripoja k tejto iniciatíve medzinárodného združenia v oblasti prania a starostlivosti o domácnosť, sa zaväzujú neustále zlepšovať svoje procesy a každoročne podávať správy o dosiahnutom hospodárskom, environmentálnom a sociálnom pokroku na základe stanovených kľúčových číselných údajov.

  • Henkel responsibility

    Zodpovednosť Henkel

    Ako priekopník v oblasti udržateľnosti chceme prinášať nové riešenia v záujme udržateľného rozvoja a zodpovedne a s hospodárskym úspechom rozvíjať naše podnikanie. Zahŕňa to všetky činnosti našej spoločnosti – v celom hodnotovom reťazci.