Skip to Content

Odstraňovanie škvŕn od kávy a čaju

Mnohí z nás si deň bez kávy alebo čaju nevedia ani predstaviť. Popri tom ako si ráno vychutnávate šálku voňavej kávy alebo kamilkového čaju sa môže ľahko stať, že sa kávou alebo čajom oblejete.

Odstraňovanie škvŕn od kávy alebo čaju z oblečenia je pomerne jednoduché. Vďaka týmto radám škvrny od zeleného čaju, espressa alebo čierneho čaju odstránite rýchlo a jednoducho.

obrázok kávy

Odstraňovanie škvŕn od kávy a čaju krok za krokom

  1. Utrite zvyšky kávy alebo čaju čistou a suchou handričkou.
  2. Vyberte si vhodný čistiaci prostriedok Persil podľa farby a materiálu oblečenia.
  3. Vyčistite škvrnu čistiacim prostriedkom.
  4. Vyperte a vypláchajte studenou vodou.
  5. Skontrolujte, či škvrna zmizla.

Výber správneho čistiaceho prostriedku

Pred čistením škvŕn vždy skontrolujte (podľa etikety), či sa oblečenie môže prať v práčke. Ak áno, na biele oblečenie je ideálny Persil Regular alebo Persil Power Gel. Na farebné oblečenie použite Persil Color alebo Persil Color Gel. Na jemné materiály odporúčame prací prostriedok Perwoll.

Čistenie

Pred čistením farebného oblečenia skontrolujte farebnú stálosť materiálu uvedenú na etikete. Čistou handričkou utrite z oblečenia čo možno najviac kávy alebo čaju. Potom nalejte Persil Color Gel alebo Persil Power Gel priamo na škvrnu, jemne vydrhnite a nechajte pôsobiť 5 až 10 minút. Na odstránenie odolných škvŕn nalejte vybraný čistiaci prostriedok do vlažnej vody a namočte do nej oblečenie na niekoľko hodín.

Pranie

Na efektívne odstránenie škvŕn od kávy alebo čaju je najlepšie namočiť oblečenie do vody.

Prať sa však oblečenie musí pri najvyššej možnej teplote podľa materiálu.
Informácie o teplote sú uvedené na etikete.

Väčšina škvŕn zmizne už po prvom alebo druhom praní. Ak po prvom praní škvrna stále nezmizla, postupujte znova od začiatku, tj. najprv škvrnu vyčistite a potom vyperte.

Odstránenie škvŕn od kávy a čaju z rôznych oblečení

Ak chcete škvrny od kávy alebo čaju odstrániť z košieľ, nohavíc alebo posteľnej bielizne, stačí dodržiavať uvedené pokyny.

Ak chcete odstrániť škvrny zo špeciálneho materiálu, musíte použiť iný čistiaci prostriedok a postupovať inak. Polyesterové a bavlnené košele sa môžu prať v práčke, vlnené a hodvábne sa perú ručne. Na ručné pranie je ideálny Perwoll.

Odstraňovanie škvŕn od kávy a čaju z farebného oblečenia

Pred použitím čistiaceho prostriedku Persil alebo iného odstraňovača škvŕn skontrolujte, aká je farebná stálosť farby obliateho miesta. Na odstránenie škvŕn od kávy alebo čaju z bieleho oblečenia používajte Persil Regular alebo Persil Power Gel, ktoré boli vyrobené špeciálne na čistenie bielej farby.

Odstraňovanie zaschnutých škvŕn od kávy a čaju

Odstrániť z oblečenia zaschnuté škvrny od kávy a čaju je už o čosi náročnejšie. Ak chcete odstrániť zaschnuté škvrny z bielej košele alebo nohavíc, namočte ich do vlažnej vody a pridajte čistiaci prostriedok Persil. Oblečenie nechajte namočené minimálne hodinu alebo v prípade potreby aj celú noc. Potom oblečenie vyčistite, vypláchnite a vyperte podľa pokynov.

Prírodné a podomácky vyrobené odstraňovače škvŕn od kávy a čaju

Na odstránenie škvŕn od kávy a čaju nepoužívajte prírodné a podomácky vyrobené odstraňovače škvŕn. Persil Regular, Persil Power Gel alebo Persil Color a Persil Color Gel je na rozdiel od týchto prostriedkov vyrobený špeciálne na odstraňovanie škvŕn. Dezinfekčný roztok môže poškodiť vlákna niektorých jemných materiálov, peroxid vodíka môže spôsobiť vyblednutie farby a dlhodobé používanie octu môže poškodiť plastové a gumené diely pračky.

Rozliata káva alebo čaj na oblečení vám ešte nemusí pokaziť celý deň. Vďaka týmto radám škvrny od kávy a čaju vyčistíte rýchlo a jednoducho.

Viac produktov

  • Najlepší gél na odstraňovanie škvŕn

    Prací gél Persil Deep Clean Gel Universal

  • Klasické riešenie pre perfektnú bielu bielizeň

    Prací prášok Persil Deep Clean Universal

  • Expert na žiarivé farby

    Prací gél Persil Deep Clean Color Power

Posledné články

  • Obrázok rúžu

    Ako odstrániť škvrny od mejkapu a rúžu?

  • Obrázok športovca

    Ako odstrániť škvrny od potu z košieľ?

  • Obrázok psa

    Ako odstrániť škvrny po domácich zvieratách