Ako odstrániť škvrny po domácich zvieratách

Milujete svoje rozkošné mačiatko a hravé šteniatko. No neporiadok, ktorý vedia narobiť na oblečení a iných látkach v celom dome, vás už nevie tak nadchnúť. Zistite ako rýchlo sa dá vysporiadať s takým neporiadok a zbavte sa škvŕn po domácich zvieratách.

Obrázok psa

Odstraňovanie škvŕn po domácich zvieratách – podrobný postup

  1. Vyberte čistiaci prostriedok Persil , ktorý je vhodný na oblečenie (podľa látky a farby)
  2. Odstráňte čo možno najviac tuhých zvyškov
  3. Vysajte tekutiny
  4. Vyčistite škvrnu čistiacim prostriedkom Persil Power Gel alebo Persil Color Gel
  5. Oblečenie vyperte pri najvyššej možnej teplote podľa materiálu
  6. Skontrolujte, či škvrna zmizla

Výber správneho čistiaceho prostriedku

Výber správneho čistiaceho prostriedku Persil často závisí od farby a typu látky.

Vyčistenie škvrny po domácich zvieratách

Ak škvrna obsahuje tuhé alebo polotuhé zvyšky, najskôr ich zoškrabte plastovou lyžičkou. Čistou handrou vysajte čo možno najviac tekutín. Na škvrnu naneste čistiaci prostriedok Persil Power Gel alebo Persil Color Gel  a jemne ju vydrhnite. Nechajte pôsobiť niekoľko minút, potom oblečenie opláchnite studenou vodou a špongiou utrite dosucha.

Pranie a plákanie

Do prania pridajte dávku čistiaceho prostriedku Persil ako pri silnom znečistení a oblečenie vyperte pri najvyššej možnej teplote podľa typu látky. Tieto informácie nájdete na štítku.

Kontrola

Oblečenie dajte do sušičky, až keď ste si istý, že škvrna celkom zmizla. V opačnom prípade by sa mohla škvrna zažrať. Ak nezmizla, oblečenie znova vyčistite a vyperte.

Ako odstrániť škvrny po domácich zvieratách zo špeciálneho materiálu oblečenia

Ak máte škvrnu po domácich zvieratách na čalúnení alebo koberci, vyčistite ju bežným spôsobom, ale opláchnite a vysušte ju čistou handrou. Je možné, že tento postup budete musieť viackrát zopakovať, kým škvrna celkom zmizne.

Ak chcete odstrániť škvrny po domácich zvieratách z jemných tkanín, ako je napríklad hodváb a vlna, použite Perwoll Wool & Silk na ručné pranie. Zbavíte sa tak škvŕn bez toho, aby ste zničili jemnú látku.

Špeciálne formy škvŕn po domácich zvieratách

Neviete odstrániť starú škvrnu od moču ani odolnú škvrnu po domácich zvieratách? Skúste pridať čistiaci prostriedok do vody a oblečenie nechajte máčať aspoň niekoľko hodín. Takto by ste sa mali zbaviť svetlých škvŕn. V prípade tmavých škvŕn možno bude potrebné, aby ste oblečenie dlhšie máčali.

Špeciálny čistiaci prostriedok na škvrny po domácich zvieratách

Môže vás lákať použiť prírodné a podomácky vyrobené odstraňovače škvŕn po domácich zvieratách. Niektoré však môžu natrvalo zmeniť farbu oblečenia alebo zničiť vnútorné časti práčky.

Odstraňovanie škvŕn po domácich zvieratách z červeného a čierneho oblečenia

Škvrny na tmavom oblečení môžete ľahko prehliadnuť, najmä ak ste neboli nablízku, keď došlo k činu. Ak chcete na oblečení nájsť škvrnu po domácich zvieratách, použite čuch. Škvrny nájdete dokonca aj na tmavohnedom, čiernom a červenom oblečení.  Ak nechcete podstúpiť tento krok a máte čo dočinenia s mačacím močom, môžete použiť čierne svetlo. Mačací moč sa pod týmto svetlom rozsvieti a vy tak uvidíte, kde treba oblečenie vyčistiť.

Milujete svoje domáce zvieratá, ale nemusíte žiť so škvrnami, ktoré zanechávajú. Zbavte sa týchto škvŕn vďaka tomuto návodu.

Viac produktov

  • Najlepší gél na odstraňovanie škvŕn

    Persil gél Universal

  • Klasické riešenie pre perfektnú bielu bielizeň

    Persil prací prášok Universal

  • Expert na žiarivé farby

    Persil gél Color

Posledné články

  • Obrázok rozlitého džusu

    Ako odstrániť škvrnu od džúsu

  • Obrázok športovca

    Ako odstrániť škvrny od potu z košieľ?

  • Obrázok Kurkumy

    Ako odstrániť škvrny od kurkumy