Ako odstrániť škvrny z rifieľ

Rifle sa väčšinou nemusia prať často. Ak ich periete často, rýchlejšie sa obnosia. Pokiaľ si ich ale zašpiníte, musíte škvrny okamžite odstrániť. Našťastie, to nie je tak zložité.

obrázok rifiel

Prehľad o škvrnách na rifliach

Existuje veľa rôznych škvŕn, ktoré môžu znehodnotiť vaše rifle:

  • tráva a lístie
  • krv
  • atrament a pero
  • bielidlo
  • škvrny od farbív a farieb
  • masť a olej
  • víno
  • lak na nechty

Odstraňovanie škvŕn z rifieľ – podrobný postup

Ak sa chcete zbaviť akejkoľvek škvrny, musíte:

  1. si vybrať vhodný čistiaci prostriedok a odstraňovač škvŕn Persil podľa farby a materiálu oblečenia,
  2. vyčistiť škvrnu čistiacim prostriedkom,
  3. vyprať oblečenie pri najvyššej možnej teplote podľa materiálu oblečenia,
  4. skontrolovať, či škvrna zmizla.

Výber vhodného čistiaceho prostriedku

Persil Color alebo Persil Color Gel si dokáže poradiť so škvrnami na farebnom oblečení. Persil Regular alebo Persil Power Gel je ideálny na biele oblečenie.

Škvrny od trávy a lístia

V prípade škvŕn od trávy a lístia najprv počkajte, kým sa prípadné blato usuší, a potom ho zoškrabte. Po odstránení blata naneste na škvrnu čistiaci prostriedok Persil a jemne vydrhnite. Rifle vyperte pri najvyššej možnej teplote.

Škvrny od krvi

Pokiaľ je krv ešte čerstvá, utrite škvrnu čistou handrou navlhčenou studenou vodou. Naneste čistiaci prostriedok, nechajte niekoľko minút pôsobiť a potom vyperte. Perte pri najvyššej možnej teplote.

Ak je škvrna od krvi už suchá, zamiešajte čistiaci prostriedok Persil do studenej vody a rifle namočte na niekoľko minút. Vyberte rifle z vody, odstráňte čo najviac krvi a potom vyčistite čistiacim prostriedkom Persil.

Mastné a olejové škvrny

Ak máte rifle zašpinené od masti alebo oleja, najprv ich očistite čistiacim prostriedkom Persil a potom vyperte. Oblečenie s mastnými a olejovými škvrnami, rovnako ako pri iných škvrnách, sa musí prať pri teplote od 30 do 40 stupňov Celzia. Vďaka tomu sa škvrna nezažerie.

Škvrny od vína

Pohár vína pri večeri je skvelá vec, ale výsledné škvrny nie. Škvrnu vyčistite čo najrýchlejšie, aby nezaschla. Čistou bielou handrou vysajte čo najviac tekutín, a potom opláchnite studenou vodou z vnútornej strany. Čistiaci prostriedok Persil naneste priamo na škvrnu a nechajte ho zopár minút pôsobiť, aby prenikol do vlákien, a potom oblečenie vyperte pri najvyššej možnej teplote uvedenej na štítku oblečenia.

Škvrny od atramentu a pera

Vlhkou handrou vytrite čo najviac prebytočných tekutín. Škvrnu od atramentu a pera nechajte uschnúť, potom na ňu naneste čistiaci prostriedok Persil a nechajte pôsobiť 10 minút. Druhou čistou handrou zotrite ešte viac atramentu. Tento postup zopakujte, kým handra nie je čistá. Rifle vyperte pri bežnej teplote.

Fľaky z bielidla

Je dobre známe, že fľaky z bielidla sa z rifieľ veľmi ťažko odstraňujú, ale v niektorých prípadoch sa to dá. Najprv naneste na škvrnu čistiaci prostriedok Persil a jemne ju vydrhnite. Na rifle naneste toľko čistiaceho prostriedku, koľko sa len dá. Nechajte niekoľko minút pôsobiť a potom vyperte. Ak škvrna nezmizne, postup zopakujte.

Odstraňovanie škvŕn z bielych rifieľ

Môže sa zdať, že odstraňovanie škvŕn z bielych rifieľ bude ťažšie ako z tmavých. Ak sa ale budete riadiť vyššie uvedeným návodom, škvrny odstránite rýchlo. Nezabudnite na biele rifle použiť vhodný čistiaci prostriedok Persil.

Nezáleží na tom, akú škvrnu odstraňujete, správny postup a vhodný čistiaci prostriedok Persil vám s tým pomôže.

Viac produktov

  • Najlepší gél na odstraňovanie škvŕn

    Persil gél Universal

  • Klasické riešenie pre perfektnú bielu bielizeň

    Persil prací prášok Universal

  • Expert na žiarivé farby

    Persil gél Color

Posledné články

  • obrázok hrdze

    Odstraňovanie škvŕn od hrdze

  • Obrázok žuvačky

    Ako odstrániť škvrny od žuvačky

  • obrázok korení

    Ako odstrániť škvrny od karí a iných korení