Ako odstrániť škvrny od žuvačky

Deti milujú žuvačky. Zbožňujú robiť bubliny alebo často vyberať žuvačku z úst. Výsledkom je, že žuvačka skončí na koberci, vo vlasoch alebo dokonca na oblečení.

Obrázok žuvačky

Prehľad o škvrnách od žuvačky

Existuje niekoľko druhov žuvačiek, vrátane indickej ochutenej gutky. Každý druh žuvačky má jednu vec spoločnú: lepí sa. Preto sa nedá odstrániť bežným vypraním v práčke. Ak sa chcete týchto škvŕn zbaviť, musíte podniknúť ďalšie kroky, čo si žiada viacej roboty.

Odstraňovanie škvŕn od žuvačky – podrobný postup

  1. Vyberte si vhodný čistiaci prostriedok Persil
  2. Škvrnu najprv nahrejte alebo zamrazte
  3. Odstráňte stvrdnutú žuvačku
  4. Priamo na škvrnu naneste malé množstvo čistiaceho prostriedku Persil Power Gel alebo Persil Color Gel
  5. Vyperte a prepláchnite
  6. Skontrolujte, či škvrna zmizla.

Výber správneho čistiaceho prostriedku

Odstraňovanie žuvačky si vyžaduje buď nahrievanie alebo ľad. Na nahrievanie žuvačky môžete použiť fén alebo žehličku. Ak ju chcete zmraziť, použite niekoľko kociek ľadu.

Podľa farby a typu látky si potom vyberte vhodný čistiaci prostriedok a odstraňovač škvŕn. Na biele oblečenie sa odporúča Persil Regular alebo Persil Power Gel. Na farebné oblečenie použite Persil Color alebo Persil Color Gel. Jemné tkaniny vždy perte ručne a použite Perwoll Wool & Silk.

Vyčistenie škvrny

Zamrazenie žuvačky je jednoduché. Vďaka nemu sa žuvačka ľahko odstraňuje. Stačí, ak dáte na ňu zopár kociek ľadu, počkáte pár minút, pokiaľ žuvačka nezamrzne, a potom ju zoškrabete lyžičkou alebo tupým nožom.

Ohrievanie žuvačky je trochu komplikovanejšie. Pomocou fénu nahrejte žuvačku tak, aby zmäkla, ale aby sa neroztopila. Na žehliacu dosku položte kúsok kartónu a oblečenie dajte na kartón tak, aby sa ho žuvačka dotýkala. Žehličku nastavte na stredný stupeň a oblečenie vyžehlite zo zadnej strany. O niekoľko minút by žuvačka mala byť dosť mäkká na to, aby sa nalepila na kartón a ľahko odlepila z oblečenia.

Po odstránení väčšej časti žuvačky vyčistite fľak, ktorý po nej zostal, čistiacim prostriedkom Persil Power Gel alebo Persil Color Gel.

Pranie a plákanie

Oblečenie vyperte ako zvyčajne. Zvyšná škvrna by mala zmiznúť.

Kontrola

Skôr než dáte oblečenie do sušičky, skontrolujte či škvrna úplne zmizla. Pokiaľ nezmizla, opätovne ju vyčistite.

Ako odstrániť škvrny od žuvačky zo špeciálneho materiálu oblečenia

Pri odstraňovaní žuvačky z niektorých druhov látky a oblečenia musíte postupovať opatrne. Je to dôležité najmä pri jej zmrazovaní. Na odstránenie žuvačky na jemných výšivkách použite pinzetu, aby ste výšivku nepoškodili alebo aby ste nevyšklbali nite.

Ak ide o látku, ktorú možno prať len ručne, na odstránenie škvrny od žuvačky použite Perwoll Wool & Silk.

Odstraňovanie škvŕn od žuvačky z bieleho oblečenia

Na odstraňovanie žuvačky z bieleho oblečenia môžete väčšinou použiť vyššie uvedený návod, ale aj v tomto prípade existujú výnimky. Niektoré žuvačky, najmä tie, ktoré obsahujú potravinárske farbivo alebo tie s vysokým obsahom cukrov, môžu zanechať na oblečení dodatočné škvrny. Keď ste už žuvačku odstránili, použite Persil na vyčistenie škvrny, aby ste odstránili čo najviac špiny. Oblečenie vyperte až po tomto kroku.

Žuvačky sa zvyčajne dostanú všade, najmä ak máte deti. Ale nebojte sa! Odstraňovanie škvŕn po žuvačke vôbec nie je ťažké, keď máte Persil.

Viac produktov

  • Najlepší gél na odstraňovanie škvŕn

    Persil gél Universal

  • Klasické riešenie pre perfektnú bielu bielizeň

    Persil prací prášok Universal

  • Expert na žiarivé farby

    Persil gél Color

Posledné články

  • obrázok granátového jablka

    Odstraňovanie škvŕn od ovocia a zeleniny

  • Obrázok športovca

    Ako odstrániť škvrny od potu z košieľ?

  • obrázok kávy

    Odstraňovanie škvŕn od kávy a čaju