Skip to Content

Odstraňovanie škvŕn od farby na vlasy

Trvalá farba na vlasy sa absorbuje do vlasov a používa sa na zafarbenie šedín alebo na zmenu farby vlasov. Trvalú farbu na vlasy nie je možné odstrániť, až kým nedorastú prirodzené vlasy s prirodzenou farbou. Takúto farbu vodou tak ľahko nezmyjete. Ako ju teda odstrániť z oblečenia?

Odstraňovanie škvŕn od farby na vlasy

Popis farieb na vlasy

Keďže farba na vlasy je nezmývateľná, dôležité je byť opatrný a nezašpiniť si ňou oblečenie. Ak sa však stane, že vám farba kvapne na oblečenie, je dôležité škvrnu vyčistiť, kým nezaschne, inak vám na oblečení zostane naveky.

Niektoré farby na vlasy sú prírodné, iné sa vyrábajú z chemikálií. Oba typy sú vyrobené na to, aby zaschli a nedali sa zmyť. Problém nastáva, ak si nimi zašpiníte oblečenie.

Odstraňovanie škvŕn od farby na vlasy

Väčšina bežných spôsobov na odstránenie farby na vlasy z oblečenia nie je účinná. Najlepším riešením je nesnažiť sa oblečenie vyčistiť doma, ale zaniesť zašpinené oblečenie do čistiarne. Profesionálna čistiareň má k dispozícií špeciálne čistiace prípravky a odstraňovače škvŕn od farby na vlasy, pomocou ktorých sa z oblečenia farba na vlasy dá vyčistiť..

Ak sa však rozhodnete, že si chcete takéto škvrny vyčistiť sami, ukážeme vám, ako na to.

  1. Vyberte vhodný čistiaci prostriedok Persil.
  2. Vyčistite škvrnu.
  3. Vyperte a prepláchnite.
  4. Skontrolujte, či škvrna zmizla.

Výber správneho čistiaceho prostriedku

Persil Color alebo Persil Color Gel je vhodný na farebné oblečenie a Persil Regular alebo Persil Power Gel sa odporúča na biele a stálofarebné oblečenie. Ak škvrna vznikla na oblečení z jemného materiálu (napr. hodváb alebo vlna), oblečenie vyperte ručne v Perwoll Wool & Silk.

Čistenie a namáčanie

Nalejte Persil Power Gel alebo Persil Color Gel priamo na škvrnu, jemne vmasírujte a nechajte 10 minúť pôsobiť.

Ak sa zdá, že škvrna stále nevybledla, namočte oblečenie do teplej vody, pridajte čistiaci prostriedok Persil (ideálne Persil Regular, ak sa na čistenie môže používať kyslíkové lepidlo) a nechajte pôsobiť ešte hodinu.

Pranie a vypláchanie

Na odstraňovanie škvŕn od farby na vlasy sa odporúča použivať čistiaci prostriedok obsahujúci bielidlo (napr. Persil Regular). Oblečenie vyperte pri najvyššej možnej teplote podľa materiálu. Informácie o najvyššej možnej teplote nájdete na etikete.

Kontrola

Predtým, ako dáte oblečenie vysušiť, sa uistite, či škvrna úplne zmizla. Ak nie, oblečenie znova vyčistite, vyperte a vypláchajte.

Treba si však uvedomiť, že tento spôsob nefunguje vždy a nezaručuje úplne odstránenie škvŕn. Ak si oblečenie zašpiníte od farby na vlasy, niekedy je najlepšie spoľahnúť sa na odborníkov.

Viac produktov

  • Najlepší gél na odstraňovanie škvŕn

    Prací gél Persil Deep Clean Gel Universal

  • Klasické riešenie pre perfektnú bielu bielizeň

    Prací prášok Persil Deep Clean Universal

  • Expert na žiarivé farby

    Prací gél Persil Deep Clean Color Power

Posledné články

  • Obrázok rozlitého džusu

    Ako odstrániť škvrnu od džúsu

  • obrázok kávy

    Odstraňovanie škvŕn od kávy a čaju

  • Obrázok Kurkumy

    Ako odstrániť škvrny od kurkumy