Ako odstrániť škvrny od potu z košieľ?

Potiť sa je prirodzené. Ak si chodíte ráno zabehať alebo sa dostanete do stresujúcej situácie, poteniu sa nevyhnete. Pot bohužiaľ na košeli zanecháva žlté páchnuce škvrny, ktoré sa musia čo najskôr vyčistiť. Ako na to?

Obrázok športovca

Kde vznikajú škvrny od potu?

Väčšina škvŕn od potu vzniká v podpazuší, no škvrny od potu môžu vzniknúť aj na iných miestach. Okrem podpazušia sú častým miestom vzniku škvŕn od potu najmä krk a chrbát. Škvrny od potu v podpazuší sú však kvôli baktériám v podpazuší najviditeľnejšie. Baktérie reagujú s bielkovinami obsiahnutými v pote a vytvárajú silný zápach.

Dokonca aj dezodorant môže zanechávať škvrny. Na zmiernenie potenia a prekrytie vzniknutého zápachu sa do dezodorantov pridáva železo, ktoré reaguje s potom a ako výsledok tejto reakcie vznikajú biele škvrny.

Odstraňovanie škvŕn od potu z košieľ krok za krokom

Odstraňovanie škvŕn od potu z košieľ je celkom jednoduché. Ako na to?

  1. Skontrolujte (podľa etikety), či sa košeľa môže prať v práčke.
  2. Vyberte si vhodný čistiaci prostriedok Persil.
  3. Vyčistite škvrnu čistiacim prostriedkom Persil.
  4. Vyperte oblečenie pri najvyššej možnej teplote podľa materiálu oblečenia.
  5. Skontrolujte, či škvrna zmizla.

Výber správneho čistiaceho prostriedku

Pred odstraňovaním škvŕn od potu z košieľ sa uistite (podľa etikety), či sa košeľa môže prať v práčke. Ak áno, ideálne čistiace prostriedky sú Persil Power Gel alebo Persil Regular. Na farebné oblečenie sa používa Persil Color alebo Persil Color Gel. Na outdoorové a športové oblečenie odporúčame Perwoll Sport Activecare 3D. Čistiaci prostriedok Perwoll Sport má osviežujúce účinky. Z toho vyplýva, že Perwoll Sport nielen oblečenie vyčistí a odstráni škvrny, ale aj neutralizuje nepríjemný zápach.

Čistenie

Škvrny od potu sa musia vyčistiť čo najskôr.
Použite vybraný prostriedok na čistenie a naneste priamo na škvrnu a nechajte približne 10 minút pôsobiť, aby sa prostriedok vstrebal do vlákien materiálu. Ak chcete z košele odstrániť odolné škvrny, namočte ju do teplej vody a pridajte čistiaci prostriedok.

Pranie a vypláchanie

Na rozdiel od použitia pri iných škvrnách sa čistiaci prostriedok použitý na škvrny od potu pred praním z košele neplácha. Vyperte oblečenie pri najvyššej možnej teplote, ktorá je uvedená na etikete.

Kontrola

Po praní skontrolujte, či žltá škvrna zmizla. Ak nie, nedávajte košeľu vysušiť, pretože škvrna by mohla zaschnúť. V tom prípade postupujte znova od začiatku.

Odstraňovanie škvŕn od potu z bielych košieľ

Žlté škvrny na bielej košeli sú viditeľné na prvý pohľad, preto by sa mali čo najskôr vyčistiť. Vyberte si čistiaci prostriedok na odstraňovanie nečistôt z bieleho oblečenia, ako napríklad Persil Regular alebo Persil Power Gel.

Odstraňovanie škvŕn od potu z bielych a farebných košieľ

Na odstraňovanie škvŕn z farebných košieľ nepoužívajte prírodné a podomácky vyrobené čistiace prostriedky, pretože by mohli poškodiť vlákna materiálu alebo zmeniť farbu košele. Namiesto toho používajte Persil Color Gel alebo Persil Color a na športové a outdoorové oblečenie používajte Perwoll Sport Activeware 3D na čistenie oblečenia.

Odstraňovanie škvŕn od potu zo špeciálnych materiálov

Pri odstraňovaní škvŕn od potu z košieľ musíte zohľadniť materiál košele. Niektoré materiály, ako napríklad denim, ľan, polyester a bavlna sú tvrdé a počas prania sa nepoškodia. Iné materiály, napríklad hodváb a vlna sa počas prania môžu poškodiť. Takéto jemné materiály sa musia prať ručne.

Poteniu žiadnym spôsobom nezabránite, preto je lepšie vedieť, ako ho z oblečenia vyčistiť. Vďaka týmto radám nepríjemné žlté škvrny od potu odstránite rýchlo a jednoducho.

Viac produktov

  • Najlepší gél na odstraňovanie škvŕn

    Persil gél Universal

  • Klasické riešenie pre perfektnú bielu bielizeň

    Persil prací prášok Universal

  • Expert na žiarivé farby

    Persil gél Color

Posledné články

  • Obrázok rúžu

    Ako odstrániť škvrny od mejkapu a rúžu?

  • Obrázok čokolády

    Odstraňovanie škvŕn od čokolády

  • obrázok kávy

    Odstraňovanie škvŕn od kávy a čaju