Skip to Content

Ako odstrániť škvrny od dezodorantu?

Dezodoranty nám pomáhajú zbaviť sa pachu od potu. Niektoré dokonca obsahujú arómu, vďaka ktorej sa nielen zbavíme zápachu, ale dodá podpazušiu aj príjemnú vôňu. Ak sa však dezodorant dostane do styku s oblečením ,zanecháva škvrny. Čo robiť v takom prípade?

obrázok športovca

Od akého dezodorantu škvrna vznikla?

Pri odstraňovaní škvŕn od dezodorantu je potrebné si ako prvé uvedomiť, aký dezodorant škvrnu spôsobil. Môže to byť napríklad tuhý dezodorant, ktorý všetci používame. Existujú však aj iné typy dezodorantov, vďaka ktorým sa dokážeme zbaviť telesného pachu, zápachu v aute alebo v domácnosti, ako napríklad rôzne typy osviežovačov vzduchu spreje alebo pohlcovače pachu. Niektoré typy dezodorantov sú tekuté a môže sa stať, že sa nám vylejú na oblečenie.

Odstraňovanie škvŕn od dezodorantu krok za krokom

  1. Vyberte si vhodný čistiaci prostriedok Persil podľa materiálu a farby oblečenia.
  2. Vyčistite škvrnu.
  3. Vyperte oblečenie pri najvyššej možnej teplote podľa typu materiálu.
  4. Pred vysušením skontrolujte, či škvrna zmizla.

Výber správneho čistiaceho prostriedku

Pri výbere správneho čistiaceho prostriedku Persil na odstránenie škvŕn od dezodorantu je potrebné zohľadniť farbu a typ materiálu. Persil Regular alebo  Persil Power Gel si dokáže poradiť so škvrnami na bielom oblečení. Persil Color alebo Persil Color Gel si poradí so škvrnami na farebnom oblečení. Perwoll odstraňuje škvrny z materiálov, ktoré sa musia prať ručne bez poškodenia vlákien materiálu.

Vyčistenie škvrny

Či chcete odstrániť škvrny od dezodorantu z čiernych šiat, rifľovej bundy, alebo bielej košele, prvý krok je použiť správny  čistiaci prostriedok Persil. Najprv si na etikete prečítajte, aká je farebná stálosť daného oblečenia, potom nalejte Persil Power Gel (na biele oblečenie) alebo Persil Color Gel (na farebné oblečenie) priamo na škvrnu, nechajte pôsobiť približne 30 minút.

Pranie

Oblečenie vyperte pri najvyššej možnej teplote podľa typu látky. Informácie, ako správne prať dané oblečenie nájdete na etikete. Množstvo dávky čistiaceho prostriedku Persil určte podľa toho, ako veľmi je oblečenie znečistené.

Na odstránenie škvŕn od dezodorantu sa často musí použiť špeciálny odstraňovač škvŕn s obsahom kyseliny. Takéto odstraňovače škvŕn (napr. odstraňovač hrdze) sú dostupné v drogériách. Pred použitím si prečítajte pokyny na etikete daného oblečenia.

Skontrolujte, či škvrna zmizla

Pred sušením sa vždy uistite, že škvrna z oblečenia úplne zmizla. Ak nie, postupujte znova od začiatku.

Odstránenie škvŕn od dezodorantu z rôznych oblečení a materiálov

Na odstránenie škvŕn od dezodorantu z košieľ, podprseniek, šatoch a iných oblečení stačí postupovať podľa uvedených pokynov. No odstránenie škvŕn od dezodorantu na oblečení alebo bytovom doplnku z materiálu, ktorý sa musí prať ručne musíte postupovať inak.

Na jemné materiály, ako napr. vlna, hodváb alebo satén je ideálny Perwoll. Ak chcete škvrny od dezodorantu odstrániť z jemných materiálov, musíte oblečenie na rozdiel od polyesteru a bavlny jemne vyprať ručne.

Odstraňovanie škvŕn z farebného oblečenia

Dezodoranty často zanechávajú na farebnom oblečení škvrny (najmä na modrej alebo čiernej farbe), a to najmä kvôli svojej bielej alebo sivobielej farbe. Na odstránenie škvŕn z farebného oblečenia stačí vo väčšine prípadov postupovať podľa uvedených pokynov. Najprv vždy skontrolujte farebnú stálosť oblečenia a potom použite Persil Color alebo Persil Color Gel.

Odstraňovanie zaschnutých škvŕn od dezodorantu

Oblečenie so zaschnutými škvrnami od dezodorantu ešte nemusíte vyhadzovať do koša. Odstrániť zaschnuté škvrny z oblečenia je síce komplikovanejšie, no nie nemožné. Pred čistením a praním namočte oblečenie na niekoľko hodín (alebo na celú noc) do studenej vody.

Odstraňovanie škvŕn od dezodorantu podomácky

Prírodné a podomácky vyrobené odstraňovače škvŕn môžu byť účinné, no môžu aj spôsobiť, že farba oblečenia vybledne alebo sa zmení. Škvrny od dezodorantu nečistite podomácky, napr. rozdrveným aspirínom, peroxidom vodíka a citrónovou šťavou, najmä, ak ide o farebné oblečenie. Čistiaci prostriedok Persil bol vyrobený špeciálne na odstraňovanie škvŕn, a preto má lepší účinok ako domáce čistiace prostriedky.

Vďaka čistiacemu prostriedku Persil sa už nemusíte hanbiť za žlté a biele škvrny od dezodorantu na košeli.

Viac produktov

  • Najlepší gél na odstraňovanie škvŕn

    Prací gél Persil Deep Clean Gel Universal

  • Expert na žiarivé farby

    Prací gél Persil Deep Clean Color Power

  • Jemný k vašej pokožke

    Prací gél Persil Deep Clean Expert Sensitive

Posledné články

  • Obrázok kytice

    Ako odstrániť škvrny od peľu

  • Obrázok žuvačky

    Ako odstrániť škvrny od žuvačky

  • obrázek miminka

    Odstraňovanie škvŕn od stolice, moču a zvratkov