Citlivá pokožka

Citlivá pokožka alebo novorodenec? Postupujte podľa tipov, aby ste minimalizovali riziko podráždenia pokožky

Citlivá pokožka alebo novorodenec? Postupujte podľa tipov, aby ste minimalizovali riziko podráždenia pokožky

Máte citlivú pokožku alebo máte doma novorodenca? Vedeli ste, že pokožka bábätka je o dve tretiny tenšia ako pokožka dospelého a je preto krehkejšia a citlivejšia na podráždenie spôsobené čistiacimi prostriedkami na bielizeň? Prečítajte si tipy, ako minimalizovať riziko podráždenia pokožky správnym ošetrením bielizne.

1 Správny produkt

Vyskytli sa u vás alebo vo vašej rodine kožné alergie? Môžete značne znížiť riziko alergických reakcií tým, že použijete len hypoalergénne čistiace prostriedky. Persil vyvinul produkty, ktoré ponúkajú perfektnú čistotu a ošetrenie vašej bielizne, pričom sú šetrné voči vašej pokožke. Odporúčané nadáciou ECARF a schválené dermatológmi.

2 Úroveň dávkovania

Rešpektujte úroveň dávkovania produktu, ktorá je predpísaná na obale, podľa veľkosti a stupňa znečistenia bielizne.

3 Cirkulácia vody

Uistite sa, že bubon nie je plný, aby mohla voda lepšie cirkulovať a vyplachovať čistiaci prostriedok z bielizne.

4 Správne plákanie

Nechajte plákací cyklus bežať do konca, aby sa mohli riadne odstrániť všetky zvyšky produktu. Ak si zvolíte krátky program, dajte pozor na plákací cyklus, pretože tieto typy programov používajú na plákanie menej vody. Ak si nie ste istí, použite funkciu „plákať dlhšie“ alebo zopakujte plákací cyklus.

5 Sušenie oblečenia

Sušíte svoju bielizeň vonku? Toto je zvyčajne potešiteľnejšie a príjemnejšie. Ale radšej nie počas sezóny sennej nádchy, kedy sa množstvo peľu zo vzduchu môže zachytiť na vašej bielizni a spôsobiť podráždenie pri nosení.

6 Nové oblečenie

Nové oblečenie radšej pred prvým použitím raz alebo dvakrát preperte, aby sa odstránili akékoľvek výrobné zvyšky a farbivá, aj aby bolo oblečenie mäkšie a znížilo sa tak riziko podráždenia pokožky.