Skip to Content

Ochrana citlivej pokožky

Ilustračný obrázok

Ako môžem chrániť svoju pokožku?

1. Zabezpečte dostatočnú hydratáciu tela
Dostatočná hydratácia tela je kľúčová aj pre správnu vlhkosť pokožky. Denne by sa mal telu zabezpečiť príjem minimálne 1,5 litra vody.

2. Jedzte zdravé tuky
Suchá pokožka neobsahuje dostatok lipidov, a preto nie je schopná udržiavať svoju hydratáciu prirodzeným spôsobom a chýba jej ochrana. Príjem tukov je dôležitý pre rýchlejšiu obnovu pokožky a zabránenie podráždenia a svrbenia. V našej výžive sa musíme uistiť, že prijímame dostatok zdravých tukov, ako je losos, sardinky, makrela alebo sleď.

3. Vyhnite sa negatívnym zlozvykom
Vyhnite sa cigaretovému dymu, nadmernej konzumácii alkoholu, prehnanému vystavovaniu sa slnečným lúčom a znečisteniu, ktoré vytvárajú voľné radikály. Pre neutralizáciu takýchto negatívnych vplyvov je odporúčané jesť potraviny obsahujúce antioxidanty, ako černice, maliny, jahody, repu, artičoky, špargľu, brokolicu, papriku, červenú kapustu, bielu fazuľu atď.

4. Utierajte sa bez šúchania
Keď vyjdete zo sprchy alebo vane, vysušte sa mäkkým uterákom, bez toho, aby ste sa príliš šúchali. Najmä tvár je lepšie len jemne poklepať, než úplne utrieť. Raz za mesiac doprajte vašej pokožke peeling. To odstráni mŕtvu kožu, ktorá poškodzuje lesk pokožky. Tiež to stimuluje krvný obeh a zlepšuje elasticitu pokožky.