Skip to Content

Čistá bielizeň šetrná k pokožke

Ilustračný obrázok

Čistá a mäkká bielizeň, citlivá k pokožke

1. Správny produkt

Prejavilo sa u vás alebo u vášho rodinného príslušníka podráždenie pokožky spôsobené pracím prostriedkom? Použitím pracích prostriedkov a aviváží citlivým k pokožke môžete výrazne znížiť riziko podráždenia pokožky. Persil a Silan vyvinuli produkty, ktoré ponúkajú perfektnú čistotu a starostlivosť o vašu bielizeň, pričom sú citlivé k vašej pokožke. Testované Európskym centrom pre výskum alergií (ECARF).

2. Dávkovanie

Dodržujte odporúčané dávkovanie uvedené na zadnej strane obalu.

3. Cirkulácia vody

Uistite sa, že ste nepreplnili bubon práčky. Je potrebné nechať priestor nad oblečením, aby mala voda ako cirkulovať počas prania. To napomáha lepšiemu opláchnutiu pracích prostriedkov.

4. Správne plákanie

Nechajte vyplachovaní proces až do konca, aby boli zvyšky pracieho prostriedku úplne odstránené. Ak si zvolíte krátky program, venujte pozornosť práve cyklu pláchania, pretože tieto programy používajú menej vody na oplachovanie. Ak váhate, použite funkciu „plákať dlhšie“ alebo opakujte cyklus plákania.

5. Sušenie oblečenia

Sušíte vašu bielizeň vonku? To je zvyčajne príjemnejšie a radostnejšie, ale pravdepodobne nie počas peľovej sezóny, kedy sa môžu na vašom oblečení zachytiť rôzne pele a môžu spôsobiť podráždenie pokožky počas nosenia.

6. Nové odevy

Uistite sa, že ste novo zakúpený odev vyprali jeden alebo dva krát pred tým, než ste ho začali nosiť, aby ste odstránili akékoľvek zvyšky z výroby, taktiež zmäkčili látku, a tým eliminovali riziko podráždenia pokožky.