Skip to Content

Všetko o citlivej pokožke

Čo je to citlivá pokožka?

Citlivá pokožka sa môže ľahko podráždiť alebo zapáliť, čo spôsobuje začervenanie, vyrážky, pupienky, svrbenie atď. Osoby s citlivou pokožkou musia byť opatrné pri nákupe výrobkov, najmä mydiel a pracích prostriedkov, ktoré sú najčastejšími dráždidlami pokožky. Jedinci s citlivou pokožkou sú najmä deti, osoby s alergickými predispozíciami a starší ľudia. Každá pokožka, citlivá alebo nie, potrebuje dostatočnú ochranu a starostlivosť.

Čo je dôležité na pracom prostriedku pre citlivú pokožku?

V prípade pracích prostriedkov na citlivú pokožku je potrebné zabezpečiť, aby bol prací prostriedok pre pokožku neškodný. Z tohto dôvodu bola rada Persil Sensitive a Silan Sensitive testovaná ako produkt vhodný pre pokožku s alergiami Európskym centrom pre výskum alergií  (ECARF - European Centre for Allergy Research Foundation). Naše gélové pracie prostriedky Persil, ako aj aviváže Silan, obsahujú špeciálne vyvinuté vône vhodné pre alergikov a neobsahujú žiadne farbivá.

Môžu alergici používať len pracie prostriedky bez žiadnej vône?

Nie, veľa alergikov môže tiež používať pracie prostriedky s vôňami, ktoré sú tolerované ľuďmi s alergickou pokožkou. Alergici, ktorí nedokážu tolerovať bežné pracie prostriedky, by mali preferovať produkty, ktoré neobsahujú žiadne vône. Okrem toho, v súlade s vyhláškou EÚ, sú vône, často spájané s alergiami, uvedené na zadnej strane obalu pracieho prostriedku. To pomáha spotrebiteľom so známymi alergiami na tieto látky, aby si vybrali ten správny produkt.

Môžu alergici používať len pracie prostriedky, ktoré neobsahujú konzervačné látky?

Zatiaľ čo práškové pracie prostriedky nemôžu obsahovať žiadne konzervačné látky kvôli ich chemickému zloženiu, v gélových pracích prostriedkoch môže byť pridané potrebné množstvo konzervačnej látky na zaručenie stability produktu. Z dôvodu ochrany produktu pridávame konzervačné látky do Persil Sensitive gélu. Persil Sensitive bol certifikovaný Európskym centrom pre výskum alergií (ECARF). Pokiaľ ide o použitie konzervačnej látky metylizotiazolinónu, označenie kvality ECARF znamená, že je použitá len veľmi nízka dávka, ktorá nespôsobuje žiadne nežiadúce reakcie.

Aké materiály sú vhodné pre citlivú pokožku?

Odevy, ktoré prichádzajú do kontaktu s citlivou pokožkou, by mali byť vyrobené z čistej, neošetrenej bavlny alebo hodvábu, s minimálnym množstvom použitých farbív. Vlna a syntetické vlákna môžu dráždiť pokožku, a preto nie sú odporúčané.

Mali by alergici používať menšie množstvo pracieho prostriedku Persil Sensitive ako je v dávkovaní na zadnej strane obalu?

Nie, Persil Sensitive by mal byť vždy dávkovaný podľa odporúčania napísaného na zadnej strane obalu, v závislosti od tvrdosti vody a stupňa znečistenia bielizne.

Je možné Persil Sensitive zakúpiť len v limitovaných edíciách?

Nie, Persil Sensitive je permanentne dostupný v mnohých predajniach, ako sú potraviny, drogérie, supermarkety a hypermarkety.

Ako môžem prať oblečenie pre batoľatá a deti?

Rozdeľte bielizeň na biele, svetlé a tmavé oblečenie. Bielu bielizeň perte samostatne. Oblečenie perte s Persil Sensitive gélom, Persil Sensitive práškom alebo s Persil Sensitive Duo-Caps a použite Silan Sensitive pre udržanie mäkkosti oblečenia. Pri dávkovaní pracieho prostriedku dbajte na stupeň znečistenia bielizne.

Malo by sa detské oblečenie prať pred prvým nosením?

Áno, detské oblečenie by sa malo pred prvým nosením oprať pri najvyššej možnej teplote, aby sa odstránili akékoľvek chemikálie a škodlivé látky, ktoré môže látka obsahovať.

Musí sa detské oblečenie prať samostatne?

Nie, detské oblečenie môžeme jednoducho pridať do bežnej bielizne a prať ho na najvyššej možnej teplote odporúčanej na štítku.

Môže sa na detské oblečenie používať aviváž?

Áno, aviváž uhladzuje povrch tkanín. Nielen že zabezpečuje mäkkosť, ale tiež predchádza podráždeniu pokožky. Citlivé aviváže, ako Silan Sensitive, sú vhodné najmä pre deti a alergikov.