Odstraňovanie škvŕn od vody

Voda má oblečenie čistiť a nie na ňom zanechávať škvrny. Škvrny od vody na košeliach, šatách, látkach Sunbrella a na iných druhoch látok predstavujú častý problém pre tých, ktorí majú tvrdú vodu. Dôležité je porozumieť tomu, čo treba spraviť, aby ste sa týchto škvŕn zbavili, najmä na bielom oblečení.

Odstraňovanie škvŕn od vody

Prehľad škvŕn od vody

Tvrdá voda obsahuje veľké množstvo vápnika, horčíka a mangánu. Keď vyperiete oblečenie v takejto vode, odev môže zažltnúť alebo vyblednúť. Po vypraní si môžete všimnúť aj biele zvyšky mydla, najmä na čiernom oblečení, čo si vyžaduje opakované plákanie. To, či máte tvrdú vodu zistíte jednoducho tak, že si ju necháte otestovať.

Odstraňovanie škvŕn od vody – podrobný postup

Ak vám po použití tvrdej vody zostanú na oblečení škvrny od vody, postupujte takto:

  1. vyberte si vhodný prací prostriedok Persil,
  2. namočte oblečenie do vody s pracím práškom,
  3. vyperte,
  4. skontrolujte, či škvrna zmizla.

Výber správneho pracieho prostriedku

Škvrny od vody na farebnom oblečení najlepšie odstráni Persil Color alebo Persil Color Gel. Persil Regular alebo Persil Power Gel je najlepší na biele oblečenie. Ak je látka jemná, použite Perwoll Wool & Silk.

Vyčistenie škvrny

Ak máte zašpinené šaty alebo košeľu, naneste na škvrnu trocha pracieho prášku Persil a jemne ho vmasírujte. Nechajte pôsobiť niekoľko minúť a potom vyperte. Ak máte oblečenie pokryté škvrnami od tvrdej vody, rozmiešajte prací prostriedok Persil v studenej vode a oblečenie do nej namočte aspoň na dve hodiny.

Pranie a plákanie

Vyperte ako zvyčajne s čistiacim prostriedkom Persil.

Kontrola

Pred vysušením oblečenia skontrolujte, či škvrna zmizla. Ak nie, postup zopakujte.

Odstránenie škvŕn od vody zo špeciálneho materiálu

Čo sa ale stane, keď máte škvrnu od vody na veciach, ktoré sa môžu prať len chemicky alebo ktoré sa prať nemôžu, ako je napríklad posteľná bielizeň, žalúzie alebo látka Sunbrella? Pomôže lokálne čistenie. Zmiešajte 2 šálky vody s ½ šálky čistiaceho prostriedku Persil a nalejte do fľaše s rozprašovačom. Pripravenú zmes nastriekajte priamo na škvrnu a vysajte čistím, bielym uterákom.

Ak je látka jemná a vyžaduje ručné pranie, použite Perwoll Wool & Silk. Pri pridávaní inej látky do prania treba byť opatrný, či už periete ručne alebo v práčke. Bielidlo môže odstrániť škvrny od vody, ale zároveň môže zničiť isté druhy látok, ako je napríklad polyester a bavlna.

Odstraňovanie škvŕn od vody z bieleho oblečenia

Škvrny od vody sú často viditeľnejšie na bielom oblečení, ale ak budete postupovať podľa vyššie uvedeného návodu a nebudete strácať čas, škvrny ľahko odstránite. Po vypraní dajte pôvodne zašpinený kus oblečenia vedľa oslnivo bieleho oblečenia, aby ste mohli porovnať rozdiel. Zašpinené oblečenie by malo vyzerať lepšie a nemalo by byť zažltnuté. Je ale možné, že jeho oslnivý biely lesk už nikdy nezískate späť.

Riešite škvrny od tvrdej vody? Zbavte sa ich rýchlo vďaka tomuto podrobnému návodu.

Viac produktov

  • Najlepší gél na odstraňovanie škvŕn

    Persil gél Universal

  • Klasické riešenie pre perfektnú bielu bielizeň

    Persil prací prášok Universal

  • Expert na žiarivé farby

    Persil gél Color

Posledné články

  • Obrázok rozlitého džusu

    Ako odstrániť škvrnu od džúsu

  • obrázok kávy

    Odstraňovanie škvŕn od kávy a čaju

  • Obrázok Kurkumy

    Ako odstrániť škvrny od kurkumy