Skip to Content

Odstraňovanie škvŕn od hrdze

V domácnosti sa nachádza mnoho vecí vyrobených zo železa alebo ocele. Či už záhradné náradie, záhradný nábytok alebo záhradný gril, všetky sú vyrobené najmä z kovu. Ak sa však na nich nenachádza antikorózny náter alebo vrstva, alebo sa časom opotrebujú, kov alebo oceľ podlieha korózií.

Hrdza je povlak, ktorý sa skladá z oxidu železitého a vzniká, ak sa železo alebo oceľ dostane do styku s vodou alebo okolitým prostredím. Koróziu nespôsobuje len veľký objem vody, ale napríklad aj zvýšená vlhkosť vzduchu. Škvrnám od hrdze sa jednoducho vyhnete, ak sa vaše oblečenie nedostane do styku s hrdzou. Tomu však nie je možné vždy zabrániť. A práve preto je dôležité, aby ste vedeli, ako škvrny od hrdze z oblečenia odstrániť.

obrázok hrdze

Popis škvŕn od hrdze

Škvrny od hrdze sa z oblečenia odstraňujú ťažko. Škvrna od hrdze sa často rozširuje a prenáša, čo v praxi znamená, že škvrna sa môže zväčšovať. V ojedinelých prípadoch nie je možné škvrnu úplne odstrániť. V takých prípadoch sa obráťte na profesionálnu čistiareň. Vo väčšine prípadov sa však škvrny od hrdze dajú odstrániť nasledovným spôsobom.

Návod na odstraňovanie škvŕn od hrdze:

  1. Dôležité je neotáľať. Čím skôr začnete s čistením, tým jednoduchšie škvrnu z oblečenia odstránite.
  2. Vyberte si vhodný odstraňovač škvŕn od hrdze podľa oblečenia.
  3. Vyčistite škvrnu.
  4. Oblečenie vyperte a vypláchajte pri najvyššej možnej teplote uvedenej na etikete.
  5. Skontrolujte, či škvrna zmizla.

Výber správneho čistiaceho prostriedku

Správny výber čistiaceho prostriedku závisí od farby oblečenia. Na biele oblečenie je ideálny Persil Power Gel. Na farebné oblečenie použite Persil Color Gel.

Vyčistenie škvrny

Na odstránenie niektorých odolných škvŕn od hrdze musíte použiť špeciálny odstraňovač škvŕn. Takéto prostriedky sú dostupné v drogériách, no pred použitím vždy skontrolujte (podľa etikety), či sa čistiaci prostriedok môže použiť na dané oblečenie.

Pranie

Skontrolujte pokyny na etikete. Oblečenie vyperte pri najvyššej možnej teplote (podľa etikety). Na farebné oblečenie použite Persil Color Gel a na biele oblečenie Persil Power Gel.

Kontrola

Ak škvrna po prvom praní nezmizla, oblečenie vyčistite a vyperte znova. Oblečenie nedávajte vysušiť, až kým škvrna úplne nezmizne, pretože by v sušičke mohla zaschnúť.

Odstránenie škvŕn od hrdze zo špeciálneho materiálu oblečenia

Niektoré oblečenia sa nemôžu prať v práčke, pretože sú vyrobené z jemných materiálov alebo sa do práčky nezmestia. V takom prípade vyperte oblečenie ručne v Perwoll Care.

Odstraňovanie škvŕn od hrdze z bieleho oblečenia

Neviete, ako odstrániť škvrny od hrdze z bieleho oblečenia? Odstrániť škvrny od hrdze z bielej košele alebo nohavíc je náročné, nie však nemožné. Stačí dodržiavať tento postup. V niektorých prípadoch je potrebné oblečenie vyčistiť a vypláchať niekoľko krát. Keď škvrna vybledne, vyperte košeľu pri najvyššej možnej teplote podľa etikety.

Sadli ste si na zhrdzavenú lavičku alebo ste niesli hrdzavú lopatu, ktorá vám na oblečení zanechala škvrny od hrdze? Vďaka týmto radám škvrny od hrdze odstránite rýchlo a jednoducho.

Viac produktov

  • Najlepší gél na odstraňovanie škvŕn

    Prací gél Persil Deep Clean Gel Universal

  • Expert na žiarivé farby

    Prací gél Persil Deep Clean Color Power

  • Jemný k vašej pokožke

    Prací gél Persil Deep Clean Expert Sensitive

Posledné články

  • Obrázok Kurkumy

    Ako odstrániť škvrny od kurkumy

  • Obrázok žuvačky

    Ako odstrániť škvrny od žuvačky

  • Obrázok laku na nechty

    Ako odstrániť škvrny od laku na nechty