Skip to Content

Odstraňovanie škvŕn od čokolády

Väčšina z nás si z času na čas dopraje dobrú čokoládu. Čokoláda je okrem toho aj obľúbené pochúťka takmer všetkých detí. Od čokolády sa však môžete ľahko zašpiniť a na oblečení môžu vzniknúť škvrny. Ak ich chcete odstrániť, stačí postupovať podľa týchto pokynov.

Obrázok čokolády

Škvrny od rôznych čokoládových výrobkov

Čokoládová zmrzlina, čokoládové mlieko, čokoládová poleva, čokoládový koláč - dobrôt z čokolády je neúrekom. Aj keď robíte všetko preto, aby ste sa nezašpinili, niekedy tomu jednoducho nedokážeme zabrániť, a preto je dôležité, aby sme vedeli, ako škvrny od čokolády odstrániť. Škvrny od čokolády sa našťastie dajú vyčistiť veľmi jednoducho.

Návod na odstránenie škvŕn od čokolády:

  1. Zoškriabte čo najviac zvyškov čokolády.
  2. Otočte oblečenie naruby a vodou vypláchnite škvrnu z vnútornej strany.
  3. Vyberte si vhodný čistiaci prostriedok Persil podľa materiálu a farby oblečenia.
  4. Vyčistite škvrnu čistiacim prostriedkom Persil Power Gel alebo Persil Color Gel.
  5. Vyperte oblečenie pri najvyššej možnej teplote uvedenej na etikete.
  6. Skontrolujte, či škvrna zmizla.

Neotáľajte

Ak chcete odstrániť škvrnu od čokolády, prvým krokom je odstrániť z oblečenia čo najviac zvyškov čokolády. Potom oblečenie otočte naruby, aby ste škvrnu videli z vnútornej strany. Škvrnu potom vypláchnite pod tečúcou vodou alebo sódovou vodu.

Výber správneho čistiaceho prostriedku

Výber čistiaceho prostriedku a odstraňovača škvŕn závisí od materiálu a farby oblečenia.

Persil Regular je ideálny na odstránenie odolných a zaschnutých škvŕn od čokolády. Pred použitím však skontrolujte pokyny na etikete a uistite sa, či sa na čistenie môže použiť kyslíkové bielidlo.

Vyčistenie škvrny

Skontrolujte, či sa oblečenie môže prať v práčke, a potom na škvrnu nalejte malé množstvo Persil Power Gel alebo Persil Color Gel. Poriadne vydrhnite, až kým sa čistiaci prostriedok nevsiakne do materiálu. Namočte oblečenie do vody, pridajte čistiaci prostriedok a nechajte pôsobiť min. 15 minút. Počas 15 minút niekoľko krát vydrhnite.

Pranie a vypláchanie

Skontrolujte (podľa etikety), aká je najvyššia možná povolená teplota prania. Vyperte oblečenie vo vybranom čistiacom prostriedku Persil. Odporúča sa dávkovať čistiaci prostriedok ako pri silnom znečistení.

Kontrola

Predtým, ako dáte oblečenie vysušiť, sa uistite, či škvrna úplne zmizla. Ak nie, postupujte znova od začiatku, popr. pridajte väčšiu dávku čistiaceho prostriedku Persil a nechajte oblečenie namočené dlhšie.

Odstránenie škvŕn od čokolády zo špeciálneho materiálu

Podľa tohto postupu odstránite škvrny od čokolády z košieľ, nohavíc alebo ponožiek. Ak chcete škvrny vyčistiť z oblečenia alebo bytových doplnkov, ktoré sa nemôžu prať v práčke (napr. z viskózového hodvábu, vlny, hodvábu alebo acetátovej celulózy), vyperte ich ručne v Perwoll.

Odstraňovanie škvŕn od čokolády z bieleho oblečenia

Chcete odstrániť škvrnu od čokolády z bielej košele alebo nohavíc? Ak nebudete postupovať správne, takáto hnedá škvrna môže rýchlo zaschnúť. Najlepší spôsob, ako odstrániť škvrny od čokolády z bieleho oblečenia, je zabaliť oblečenie do igelitovej tašky a vložiť do chladničky, aby čokoláda stuhla. Keď čokoláda zamrzne, lyžičkou alebo tupým nožom zoškriabte čokoládu z oblečenia.

Potom postupujte znova podľa návodu, t.j. oblečenie vypláchnite, vyčistite a vyperte.

Odstraňovanie zaschnutých škvŕn od čokolády

Ako teda postupovať, ak škvrna zaschne? Odstrániť zaschnuté škvrny od čokolády nie je také zložité, ako sa na prvý pohľad zdá. Tajomstvo úspechu spočíva v namočení oblečenia do vlažnej vody. Namočte oblečenie do vlažnej vody, pridajte vhodný čistiaci prostriedok, nechajte cez noc pôsobiť a nasledujúci deň oblečenie vyperte.

Pochutnávanie si na čokoláde ide ruka v ruke s vytváraním škvŕn. Čokolády sa však nemusíte vzdať len kvôli škvrnám, ktoré môže zanechávať. Vďaka tomuto návodu sa škvŕn od čokolády zbavíte rýchlo a jednoducho.

Viac produktov

  • Najlepší gél na odstraňovanie škvŕn

    Prací gél Persil Deep Clean Gel Universal

  • Klasické riešenie pre perfektnú bielu bielizeň

    Prací prášok Persil Deep Clean Universal

  • Expert na žiarivé farby

    Prací gél Persil Deep Clean Color Power

Posledné články

  • Obrázok farieb

    Odstraňovanie škvŕn od farby a farbiva

  • Obrázok športovca

    Ako odstrániť škvrny od potu z košieľ?

  • obrázok kávy

    Odstraňovanie škvŕn od kávy a čaju