Skip to Content

Ako odstrániť škvrny zo žehličky

Žehlenie je nevyhnutné, ak nechcete, aby vaše oblečenie bolo pokrčené. Niekedy však môže táto činnosť spôsobiť ešte väčšie problémy ako sú napríklad spáleniny alebo škvrny od hrdze. Ak by sa vám to stalo, vedeli by ste, čo je potrebné urobiť, aby ste sa zbavili škvŕn od žehličky?

Ako odstrániť škvrny zo žehličky

Odstraňovanie škvŕn zo žehličky – podrobný postup

  1. Vyberte vhodný čistiaci prostriedok a odstraňovač škvŕn Persill
  2. Konajte rýchlo a vyčistite spáleninu alebo škvrnu od hrdze čistiacim prostriedkom Persil
  3. V prípade škvŕn od hrdze odstráňte sčervenanie čistou, bielou handrou
  4. Vyperte a prepláchnite
  5. Skontrolujte, či škvrna zmizla

Výber vhodného čistiaceho prostriedku a odstraňovača škvŕn

Potrebujete odstraňovač škvŕn zo žehličky, ktorý je dostatočne silný na to, aby odstránil hrdzu a spáleniny. Na biele oblečenie sa odporúča Persil Regular alebo Persil Power Gel. Na farebné oblečenie použite Persil Color alebo Persil Color Gel. Ak je látka jemná, ako napríklad hodváb alebo vlna, na odstránenie škvŕn zo žehličky a na ručné pranie použite Perwoll Wool & Silk.

Vyčistenie škvrny

Hneď ako si všimnete spáleninu alebo hrdzu, naneste na škvrnu čistiaci prostriedok Persil. Ak spálenina nie je príliš silná, vmasírujte čistiaci prostriedok do škvrny a potom ho zotrite. V niektorých prípadoch škvrna úplne zmizne. Pri odstraňovaní ťažko odstrániteľných spálenín budete musieť celú škvrnu namočiť do veľkého množstva čistiaceho prostriedku Persil.

Pranie a plákanie

Po použití dávky čistiaceho prostriedku ako pri silnom znečistení, oblečenie vyperte pri najvyššej možnej teplote podľa typu materiálu. Tieto informácie nájdete na štítku.

Kontrola

Pokiaľ škvrna po vyčistení a vypraní nezmizla, postup zopakujte. Pri ťažko odstrániteľných škvrnách bude možno potrebné, aby ste postup niekoľkokrát zopakovali.

Odstránenie škvŕn zo žehličky zo špeciálneho materiálu

Ak máte na bavlnenej plachte alebo košeli z polyesteru spáleninu či škvrnu od hrdze, vyššie uvedený postup vám pomôže zbaviť sa týchto škvŕn. Ak však máte dočineie s jemnejšími látkami, ako je napríklad hodváb alebo vlna, na odstránenie spálenín budete musieť použiť Perwoll Wool & Silk. Ak si nie ste istý či musíte oblečenie prať ručne, skontrolujte štítok na oblečení.

Špeciálne čistiace prostriedky na odstraňovanie škvŕn zo žehličky

Ak chcete odstrániť škvrny zo žehličky a od hrdze, vyvarujte sa prírodným roztokom a domácim riešeniam. V niektorých prípadoch vám síce môžu pomôcť, ale vo väčšine prípadov spôsobia ešte väčšie škody. Použitím citrónovej šťavy, peroxidu vodíka a bielidla môže oblečenie vyblednúť.

Druhy škvŕn zo žehličky a špeciálne podmienky

Bolo by pekné, ak by sa všetky škvrny zo žehličky dali odstrániť, ale nie je tomu tak. Ak je látka veľmi spálená a jej vlákna alebo lesklé oblasti sú poškodené, oblečenie už pravdepodobne nezachránite.

Odstraňovanie škvŕn zo žehličky z bieleho oblečenia

Pri odstraňovaní škvŕn zo žehličky z bieleho oblečenia myslite na to, že najdôležitejšie je vybrať si správny čistiaci prostriedok. Na biele oblečenie by ste vždy mali použiť Persil Regular alebo Persil Power Gel.

Otravujú vás spáleniny alebo škvrny od hrdze na oblečení? Zbavte sa ich rýchlo pomocou čistiaceho prostriedku Persil.

Viac produktov

  • Najlepší gél na odstraňovanie škvŕn

    Prací gél Persil Deep Clean Gel Universal

  • Klasické riešenie pre perfektnú bielu bielizeň

    Prací prášok Persil Deep Clean Universal

  • Expert na žiarivé farby

    Prací gél Persil Deep Clean Color Power

Posledné články

  • Obrázok rozlitého džusu

    Ako odstrániť škvrnu od džúsu

  • obrázok kávy

    Odstraňovanie škvŕn od kávy a čaju

  • Obrázok Kurkumy

    Ako odstrániť škvrny od kurkumy