Skip to Content

Ako odstrániť škvrny od plesne?

Žijeme v uponáhľanej dobe a každému z nás sa môže stať, že zabudne vyprané oblečenie v práčke alebo v koši na bielizeň. Na mokrom oblečení sa začne vytvárať pleseň a ani sa nenazdáme, a na oblečení sa vytvoria škvrny od plesne, a začne nepríjemne páchnuť. No našťastie existuje spôsob, ako tieto škvrny odstrániť. Ako na to?

obrázok plesne

Odstránenie škvŕn od plesne krok za krokom

  1. Vyberte si vhodný čistiaci prostriedok Persil a odstraňovač škvŕn.
  2. Vyčistite škvrnu čistiacim prostriedkom Persil.
  3. Vyperte oblečenie pri najvyššej možnej teplote podľa teploty uvedenej na etikete.
  4. Skontrolujte, či škvrna zmizla.

Výber vhodného čistiaceho prostriedku a odstraňovača škvŕn

Výber vhodného čistiaceho prostriedku Persil a odstraňovača škvŕn závisí od farby a materiálu oblečenia. Na farebné oblečenie je ideálny Persil Color alebo Persil Color Gel. Na biele oblečenie sa odporúča Persil Regular alebo Persil Power Gel. Na jemné materiály je ideálny Perwoll.

Vyčistenie škvrny

Aké náročné bude čistenie, závisí od hrúbky materiálu. Na vyčistenie škvrny z denimu a bavlny stačí použiť čistiaci prostriedok Persil Power Gel alebo Persil Color Gel a jemne vydrhnúť kefkou. Škvrny od plesne sa odporúča čistiť vonku, aby sa vám pleseň nepreniesla do bytu alebo domu. Na vyčistenie jemnejších materiálov použite Perwoll, nechajte pár minút pôsobiť a vydrhnite, aby sa prostriedok vsiakol do oblečenia. Potom oblečenie namočte do studenej vody a pridajte Perwoll.

Pranie a vypláchanie

Oblečenie so škvrnami od plesne vyperte pri najvyššej možnej teplote, aby na oblečení nezostali žiadne zvyšky plesne. Ideálna teplota je uvedená na etikete oblečenia.

Kontrola

Po vypratí skontrolujte, či škvrna zmizla. Ak škvrna stále nezmizla, oblečenie namočte na 10 minút do studenej vody, pridajte čistiaci prostriedok Persil a potom znova vyčistite a vyperte.

Ak je škvrna na oblečení stále viditeľná, na odstránenie škvrny použite chlórové bielidlo. Najprv si však prečítajte pokyny na etikete oblečenia. Ak je na čistenie daného oblečenia bielidlo povolené, použite chlórové bielidlo podľa návodu na použitie. Nakoniec vyperte oblečenie pri najvyššej možnej teplote vody podľa teploty uvedenej na etikete.

Odstraňovanie škvŕn od plesne zo špeciálnych a jemných materiálov

Na odstránenie škvŕn od plesne z určitých materiálov, ako napr. vlna, hodváb, viskózový hodváb alebo modálový viskózový hodváb nepoužívajte chlórové bielidlo. Bielidlo by mohlo materiál poškodiť a znížiť životnosť materiálu. Namiesto bielidla použite Perwoll.

Odstránenie škvŕn od plesne z iných farebných materiálov

Na odstránenie škvŕn z plesne na farebnom oblečení vždy používajte Persil Color alebo Persil Color Gel. Stačí postupovať podľa uvedených pokynov.

Odstránenie odolných škvŕn od plesne

Niekedy odstránenie škvŕn od plesne nemusí byť také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. Ak je škvrna zaschnutá alebo odolná, pred praním oblečenie na niekoľko hodín namočte do studenej vody a pridajte Persil.

Špeciálne čistiace prostriedky na odstraňovanie škvŕn od plesne

Odstránenie škvŕn od plesne podomácky môže byť účinné, no môže narobiť viac škody ako osohu. Podomácky vyrobené odstraňovače škvŕn môžu spôsobiť, že vaša nová košeľa vybledne, zmení farbu alebo sa časom môžu poškodiť gumové a plastové diely práčky. Týmto problémom sa jednoducho vyhnete, ak použijete čistiaci prostriedok Persil a odstraňovač škvŕn.

Vďaka čistiacemu prostriedku Persil už nebudú pre vás škvrny od plesne nočnou morou. Vďaka čistiacemu prostriedku Persil ich škvrny od plesne vyčistíte rýchlo a jednoducho.

Viac produktov

  • Najlepší gél na odstraňovanie škvŕn

    Prací gél Persil Deep Clean Gel Universal

  • Klasické riešenie pre perfektnú bielu bielizeň

    Prací prášok Persil Deep Clean Universal

  • Expert na žiarivé farby

    Prací gél Persil Deep Clean Color Power

Posledné články

  • Obrázok rúžu

    Ako odstrániť škvrny od mejkapu a rúžu?

  • Obrázok športovca

    Ako odstrániť škvrny od potu z košieľ?

  • obrázok kávy

    Odstraňovanie škvŕn od kávy a čaju