Ako odstrániť škvrny od paradajok

Každý sa raz bude musieť vysporiadať so škvrnou od paradajok. Aj keď zrovna nejete paradajky, otváranie kečupu pre vaše dieťa alebo krájanie paradajok na gril párty u priateľov môže rýchlo skončiť pohromou. Ak sa vám na šaty dostane paradajková omáčka alebo šťava, nenechajte to len tak. Namiesto toho konajte rýchlo a škvrnu odstráňte.

Obrázok paradajok

Prehľad o škvrnách od paradajok

Veľa našich obľúbených jedál obsahuje paradajky vrátane omáčok na cestoviny a kečupu. Dôležité je, aby ste si uvedomili, že aj plátok paradajky v hamburgeri dokáže zašpiniť oblečenie rovnako ako otváranie fľaše kečupu.

Paradajky sú dostupné v tekutej alebo pevnej forme, alebo v kombinácii oboch, a preto sa ťažšie čistia. Môžete ich ale vyčistiť podľa nasledujúceho návodu.

Odstraňovanie škvŕn od paradajok – podrobný postup

  1. Vyberte si vhodný čistiaci prostriedok a odstraňovač škvŕn Persil podľa farby a materiálu oblečenia
  2. Odstráňte tuhé zvyšky a prebytok tekutín
  3. Škvrnu opláchnite z vnútornej strany studenou vodou a naneste na ňu čistiaci prostriedok Persil
  4. Zašpinené oblečenie vyperte pri najvyššej možnej teplote podľa materiálu
  5. Skontrolujte, či škvrna zmizla

Výber vhodného čistiaceho prostriedku a odstraňovača škvŕn

Výber čistiaceho prostriedku a odstraňovača škvŕn závisí od typu a farby látky:

Čistenie škvrny od paradajok

Plastovou lyžičkou najprv zoškrabte tuhé zvyšky z oblečenia. Prebytočné tekutiny vysajte čistou a suchou handrou, kým nie je škvrna suchá. Potom otočte oblečenie naruby a opláchnite škvrnu z vnútornej strany.

Nakoniec očistite škvrnu odstraňovačom škvŕn od paradajok a čistiacim prostriedkom Persil. Čistiaci prostriedok nechajte na škvrne pôsobiť niekoľko minút.

Pranie

Čistiaci prostriedok neoplachujte. Namiesto toho dajte oblečenie do práčky a pridajte dávku čistiaceho prostriedku ako pri silnom znečistení. Oblečenie perte pri najvyššej možnej teplote uvedenej na štítku.

Kontrola

Nezmizla škvrna ani po vypratí? Oblečenie nesušte. Namiesto toho pridajte čistiaci prostriedok Persil do vody, namočte do nej látku, nechajte chvíľu pôsobiť a potom znova vyperte.

Odstránenie škvŕn od paradajok zo špeciálneho materiálu

Vďaka vyššie uvedenému návodu ľahko odstránite škvrny od paradajok z takých látok ako je bavlna a polyester. Jemné tkaniny, ako je napríklad hodváb alebo viskóza, si však vyžadujú citlivejšie ošetrenie. Pri praní a čistení týchto látok vždy použite Perwoll Wool & Silk. Oblečenie z jemných tkanín perte ručne, aby ste ich nepoškodili.

Odstraňovanie škvŕn od paradajok z iných farebných materiálov

Možno vás láka použiť na škvrny prírodné a podomácky vyrobené odstraňovače škvŕn, ale nie je to tá správna voľba. Pri väčšine z nich, ako je napríklad bielidlo a citrónová šťava, môže farebné oblečenie natrvalo vyblednúť a vytvoriť tak škvrnu, ktorú treba vyčistiť. Namiesto toho použite čistiaci prostriedok Persil vhodný na odstraňovanie daných typov škvŕn.

Dopriali ste si priveľa kečupu? Vyliali si na košeľu paradajkovú omáčku? Správny čistiaci prostriedok Persil vás zbaví týchto škaredých škvŕn.

Viac produktov

  • Najlepší gél na odstraňovanie škvŕn

    Persil gél Universal

  • Klasické riešenie pre perfektnú bielu bielizeň

    Persil prací prášok Universal

  • Expert na žiarivé farby

    Persil gél Color

Posledné články

  • Obrázok rozlitého džusu

    Ako odstrániť škvrnu od džúsu

  • Obrázok rúžu

    Ako odstrániť škvrny od mejkapu a rúžu?

  • Obrázok Kurkumy

    Ako odstrániť škvrny od kurkumy